Meer informatie? 06-22 16 64 09

overons

Over ons

  • Specialist in groen
  • Sterk in maatwerk
  • Vakbekwaam hovenier
  • Bijzondere beplanting
  • Persoonlijk betrokken
  • Een levende tuin

Over ons

Dank voor het bezoeken van onze website. Fred Hemmes Onbeperkt Groen is een klein hoveniersbedrijf aan de Duinweg in Noordlaren. We hebben meer dan 40 jaar ervaring in het groen in de ruimste zin van het woord.

Kortom van heel klein tot heel groot. Alles is (bijna) mogelijk! De kracht zit hem in de persoonlijke aanpak van de klus en de betrokkenheid in de uitvoering. Daar waar nodig roepen we de hulp in van gespecialiseerde en gecertificeerde bedrijven.

In 1987 is Fred Hemmes aan de Duinweg in Noordlaren gestart met het kweken van bosplantsoen, coniferen en winterstek. De kwekerij (1,5 ha.) bestaat uit leemhoudende zandgrond. Er worden alleen vollegronds planten gekweekt. In de loop der jaren is het assortiment gewijzigd. Het huidige assortiment bestaat met name uit zwaardere maten solitaire heesters in veel uiteenlopende soorten. Deze worden tevens in pot aangeboden.

Vanaf 1998 wordt er zoveel mogelijk milieuvriendelijk geteelt. Er wordt alleen gebruik gemaakt van organische meststoffen en natuurcompost. Kunstmest is afgeschaft. De organische meststoffen zorgen voor een geleidelijke afgifte van de stoffen aan de plant, hierdoor ontstaat een betere wortelvorming en takkenstelsel van de plant.

Ook worden groenbemesters zoals bladrammenas en afrikaantjes toegepast. Verder wordt er gewerkt met knoflookextract en sluipwespen ter bestrijding van dopluis. Op de kwekerij zijn overwinteringskasten geplaatst voor lieveheerstbeestjes en sluipwespen. Rondom de kwekerij zijn nestkasten opgehangen voor mezen. Bovenstaande insecten en vogels zijn de natuurlijke vijanden van luizen en rupsen. Door deze maatregelen kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen beperkt worden.

Over ons


Onze garantie

Indien u interesse heeft in onze artikelen, dan kunt u een aanvraag indienen.

Wij streven er naar om de levering naar ieders tevredenheid te realiseren, zolang de voorraad strekt.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN AFSPRAAK OF VOOR INFORMATIE

Contactgegevens

Duinweg 2/A
9479 TM Noordlaren

06-22 16 64 09

fredhemmes­@onbeperktgroen.nl